Zitten je medewerkers wel te wachten op die prachtige themabijeenkomst?

geplaatst door Willien van Dam, op donderdag 31 augustus 2017

‘We hebben als bureau de taak gekregen om een dag over waarden te verzorgen’ vertelde ze.  ‘En tja, dat vinden we best lastig’.  Een jonge vrouw, zo halverwege de twintig, communicatieprofessional. Ze vertelde het schoorvoetend, bang om teveel details prijs te geven. Ik trof haar bij een training hoe je meer spel kunt integreren in team- en groepswerk. Het onderwerp trok onmiddellijk mijn aandacht.

Lees verder...

Lastig om het gesprek met een jongere verdieping te geven?

geplaatst door Willien van Dam, op maandag 20 maart 2017

Een kleine groep van studenten van InHolland had ik die middag – als onderdeel van een dagtraining. Een internationale groep technische studenten. Een stuk kennismaking, een stuk reflectie op jezelf, je kwaliteiten en je uitdagingen. Maar wat is het soms moeilijk om je eigen kwaliteit te benoemen. Ja, om daar eigenaarschap voor te nemen!

Lees verder...

Krijg jij je zinnige verhaal ook niet overgebracht?

geplaatst door Willien van Dam, op woensdag 8 maart 2017

‘We krijgen zoveel aanmeldingen voor rondleidingen’ verzuchtte de programmamaker van Klooster Zwolle – ‘we hebben ook zo’n prachtige en unieke plek, zo’n rijke traditie – maar we krijgen het verhaal niet goed overgebracht bij basisschool leerlingen’.  ‘Onze vrijwilligers doen hun best – maar het is zo’n vreemde wereld voor kinderen’.

Lees verder...

Vind je het ook spannend om het gesprek te verdiepen als mensen zo verschillend zijn?

geplaatst door Willien van Dam, op donderdag 12 februari 2015

Ze komen uit alle hoeken van de samenleving … de deeltijdstudenten van een theologie opleiding waar ik het kennismakingsprogramma voor mag verzorgen. Een heel gemengd gezelschap van mensen die – komend uit diverse beroepen – een nieuw vak willen leren. Van zinzoekers tot de domineeszoon. Dat gaat spannend worden!

Lees verder...

De dierenschool, een glasheldere spiegel

geplaatst door Willien van Dam, op maandag 11 juni 2012
de dierenschool

Iedereen roept dat het om talentontwikkeling gaat. Dat inclusie zo belangrijk is. Dat verschillen er mogen zijn. Maar waarom – als het erop aankomt – gelden dan toch weer al die regels en kaders? Wat is er nodig om hier nieuw licht op te laten schijnen? Om mensen bewust te maken van het ‘tekort’? Een spiegelverhaal kan helpen!

Lees verder...
  • Twitter