Citaten

“Groeien is een kwetsbaar proces; het is gewijde grond.” — Stephen Covey

Over mij

Mijn kleine notitieboekje is het startpunt van alles. Daar krabbel en schets ik wat af… nieuwe ideeën, invallen, tips die ik krijg, doelen die ik stel. Plekken waar ik energie van krijg en waar ik mij in mijn element voel. Zo zorg ik elke dag voor mijn focus. Want ik wil iets kwijt aan deze wereld!

Aangenaam kennismaken! Willien van Dam, eigenaar van de Verkenner en ontwerper van de methodiek van de Zeven Raadgevers én van de dierpersonages. Waar begin je als je iets over jezelf wilt vertellen? Laat ik starten bij wat anderen over mij zeggen!

´Ze verstaat de stem van gevarieerde doelgroepen.´ Ja, ik hou van deze variëteit. Kunnen schakelen tussen jong tot oud, van hogeschool studenten tot cluster 4 leerlingen, van bestuurders tot docententeams met alle variëteit in culturele achtergronden – dan ben ik in mijn element!

´Ze bezit de combinatie van speelse lichtvoetigheid en serieuze diepgang.´ Vrijwel iedereen kan van dieren houden, hun humeurigheid verdragen en via de spiegel van mijn dierpersonages bij zichzelf en de eigen waarden en drijfveren komen. Ik geloof dat zonder speelse lichtvoetigheid mensen verstrikt kunnen raken in hun denken.

´Ze zet haar expertise in die weerstand wegneemt en openheid brengt.´ Door mijn theologische opleiding en ervaring in zowel onderwijs, agogisch werk, levensbeschouwelijke vorming en medezeggenschap, krijg ik elk team en mens zover dat zij zich uitspreken over wat hen bezielt. Mijn team van dierpersonages is daarbij heel helpend. Precies met dit doel voor ogen heb ik ze ook ontworpen.

´Ze houdt van mensen.´ Ja, ik wil mensen graag helder laten zien wat voor hen echt is, los van een systeem en los van oordelen van anderen. Eigenheid – en de(verkennings)tocht van mensen daar naartoe – fascineert me.

´Haar creaties verwonderen, dagen je uit en ontroeren je.´  Ja, ik heb veel tijd en bezieling in de Zeven Raadgevers gelegd. Ze zijn mijn levenswerk. Ik heb gezocht naar materiaal waarmee ik jong en oud kan raken. Ik verlang door het pantser van mensen heen te breken. Puurheid en ontwapening, zachtheid en inzicht in de wereld brengen – dat staat op hun (en op mijn) lijf geschreven!

Willien van Dam – 06-34401837

Naast mijn bedrijf De Verkenner ben ik een dag in de week werkzaam bij MEE Samen (raad en daad voor mensen met een beperking) en ondersteun en adviseer ik m.b.t. medezeggenschap. Daarnaast ben ik een betrokken tante voor mijn pleegneefjes en -nichtjes.
Lees hier meer over mijn opleidingen of bekijk een klein introductiefilmpje ´Mijn eerste liefde´.

.

aanbod | media | de 7raadgevers| over mij | contact
info@deverkenner.nl