Citaten

“Het was een megasucces! De kinderen zijn laaiend enthousiast en ik ook! We kunnen hier nog weken mee verder!” — Leerkracht Ambelt – Zevengeheimentocht Klooster Zwolle

Willien van Dam

Al tijdens mijn studie theologie aan Hogeschool Windesheim was ik gefascineerd door de spiegels die verhalen en metaforen je voor kunnen houden. Ik herinner me nog goed hoe ik ooit het beeld van het witte vogeltje onderzocht in religieuze en mythologische verhalen en in sprookjes. Mensen bewust maken van wie ze zijn en welke keuzes ze kunnen maken – daarin kunnen verhalen, spel en verbeeldingskracht een grote rol spelen.

Maar hoe ik dat zelf kon toepassen.. dat ontdekte ik pas jaren later. Ook ik moest eerst een eigen verkenningstocht maken om te ervaren wat bij mij past – en wat niet. Maar die eerste liefde voor verhalen en diersymboliek is altijd gebleven en is gaandeweg tot het hart van De Verkenner geworden. Zoals ook zo vaak in verhalen gebeurt… op een dag stapt er iets nieuws je leven binnen. Zo gebeurde dit bij mij toen ik nietsvermoedend tegenover enkele grote theaterpoppen stond – vlakbij Praag – tijdens een wandelvakantie.

Vanaf het moment dat ik ze zag wist ik: die horen bij mij. Zo bracht ik mijn kennis, creativiteit en ervaring samen. Met steeds hetzelfde doel:  samen: het op verhaal brengen van mensen – met de spiegels van dierpersonages –  die ik gaandeweg ook zelf ben gaan  ontwikkelen. Om zo je eigen missie op het spoor te komen en betekenis te geven aan je leven.

Wil je meer weten? Bel of mail me! Ik ga graag met je om tafel!
Met een hartelijke groet,

Willien van Dam

Lees meer over mijn leermeesters en inspirators